توضیحات
از جمله ابنیه تاریخی در ایران بازارهای تاریخی است. که به دلیل معماری خاص این بازارها بسیار مورد توجه معماران و دانشجویان این دانش قرار میگیرد. به همین دلیل در بخش های قبلی نمونه های مختلفی از تحلیل معماری بازارهای ایرانی را ارائه دادیم که در انتهای این بخش لینک موضوعات مشابه با پاورپوینت تحلیل ۵ نمونه بازار ایرانی را قرار دادیم. لازم به ذکر است. پاورپوینت تحلیل نمونه موردی بازار (وکیل، تبریز،گنجعلی خان و….) دارای ۲۶۰ اسلاید می باشد. و از جمله بازارهای که در این پاورپوینت مورد تحلیل قرار گرفته شامل تحلیل معماری بازار گنجعلی خان کرمان، بازار قیصریه لار، بازار تبریز، بازار وکیل شیراز و بازار قم می باشد.
فضاهای معماری بازار
راسته: بازارهای اصلی غالبا یه شکل خطی و در امتداد مهمترین راه و معبر شهری شکل می گرفته است. به همین سبب مهمترین بخش و عنصر اصلی یک بازار، راسته اصلی آن است. یک راسته بازار در ساده ترین شکل با دکانهای واقع در دو سوی آن شکل می گرفت. بسیاری از بازارها به تدریج ساخته می شدند و توسعه می یافتند و به همین دلیل امتداد راسته این بازارها به پیروی از صورت معابر غیرمستقیم و به شکل ارگانیک بوده است.
حجره : دکان يا حجره مهمترين و در عين حال سادهترين و کوچکترين عنصر و فضاى بازار است. تعدادى حجره بهصورت خطى در دو سوى معبر تشکيل يک راسته بازار را مىدهند. حجرهها در طبقه همکف نقش مغازه و عرضهٔ کالا را داشته و حجرههاى واقع در طبقهٔ فوقانى در بازارهاى دو طبقه، محل دفتر کار و فضاى ادارى و در برخى مواقع بهعنوان کارگاه استفاده مىشده است. برخى حجرهها به تنهائى نقش کارگاه و در عين حال عرضهٔ کالا را ايفاء مىکردند.
پاورپوینت معماری بازارهای ایرانی با تحلیل نمونه موردی
تيمچه :تیمچه از دیگر بخشهای جالب توجه بازارهای قدیمی بود که ظاهرا در مراحل متأخرتری نسبت به دیگر بخشها به وجود آمده و معماری آن نیز نسبت به دیگر بخشها تکامل بیشتری دارد. تیمچه فضاهای گسترده و سرپوشیده ای عمدتا با طرح هشت ضلعی است که در دو و گاه سه طبقه ساخته شده و گرداگرد صحن مرکزی آن حجره ها و دکانهایی قرار گرفته است. فضای مرکزی و وسیع تیمچه با طاق و گنبدهای مسقف شده و با کاربندی و مقرنسهای زیبا مزین می شده است. تیمچه بزرگ قم و تیمچه امینی کاشان درست در عصر انحطاط معماری ایران به صورت یک شاهکار نغز و هنرمندانه خودنمایی کرده اند.
دالان :بازارهاى بزرگ داراى تعدادى دالان است که به شکل يک فضاى ارتباطى به شکل کوچه يا راستهاى کوچک مىباشند که در دو سوى آن تعدادى حجره قرار دارد. محل تقاطع دو راستهٔ اصلى و مهم بازار را چهار سوق مىنامند. چهار سوى بزرگ بازار اصفهان و چهار سوى بزرگ بازار تهران، چهار سوى بزرگ بازار کرمان و چهار سوى بازار بخارا از نمونههاى خوب باقيمانده بهشمار مىآيند.
فهرست مطالب پاورپوینت تحلیل معماری نمونه موردی بازار ایرانی :
- مقدمه
- تعریف بازار
- بازار در معماری اسلامی
- چگونگی شکلگیری بازارها
- عناصر بازارها
- نظام فضایی حاکم بر بازار
- چهارسوق
- حجره
- کاروانسرا
- تیمچه
- پیشخان
- خان
- راسته بازار
- دالان
- رسته
- قیصریه
- تیم
- خانباز
- پیدایش مفهوم
- شکلگیری کالبد
- انواع بازار
- عوامل محیطی در شکلگیری بازار
- بازارهای کرانه جنوبی دریای خزر
- بازار رشت
- خصوصیات کالبدی
- گذرهای بازار
- دکانها
- سرای ملک
- سرای سعادت
- سرای طاقی کوچک
- بازارهای کرانهی شمالی خلیج فارس
- بازار بوشهر
- خصوصیات کالبدی بازار
- مصالح و ساخت بازار
- پوشش راسته
- سقف صاف
- سقف شیبدار
- سقف مدور
- بازار تبریز
- خصوصیات کالبدی بازار
- سراها
- تیمچهها
- بازار زنجان
- سراهای بازار
- بازار در اقلیم گرم و خشک
- بازار وکیل
- بازار سمنان
- خصوصیات کالبدی بازار
- بازار شیخ علاالدوله
- بازار شمالی
- تکایای اصلی
- تکیه ناسار
- بازار لار
- خصوصیات بازار لار
- فضای مرکزی
- غلام گردش
- بازار سمنان
- تصاویر از بازارهای ایرانی
- منابع
پاورپوینت پیش رو حاوی اطلاعاتی در رابطه با تحلیل معماری بازار ایرانی همراه با ارائه معماری نمونه موردی بازار ایرانی می باشد که در ۲۶۰ اسلاید گرداوری شده است. که می توان از آن به عنوان منبع مطالعاتی در زمینه تحلیل معماری بازار ایرانی مورد استفاده قرار داد.
موضوعات مشابه :
پروژه مرمت بازار تبریز (پاورپوینت + پلان اتوکدی)
پاورپوینت تحلیل معماری بازار کرمان _ بازار مظفری
پاورپوینت تحلیل بازارهای ایرانی
پاورپوینت تحلیل معماری بازار وکیل شیراز
پروژه کامل بازارچه (اتوکد _ مکس _ رندر _ پوستر _ psd)
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.