دانلود رایگان ضوابط تعیین سطح زیربنای بیمارستانها
در بخش های قبلی وب سایت سازه کد مطالعاتی در زمینه پروژه آماده بیمارستانها ارائه دادیم حال در قسمت به استانداردهای که در زمینه تعیین سطح زیر بنای بیمارستان وجود دارد می پردازیم تعیین سطح زیر بنای بیمارستانها بسته به اینکه در کل بیمارستان دارای چند تخت باشد متفاوت است.که به استناد آیین نامه استانداردهای اجرایی طرح های عمرانی ،موضوع ماده ۲۳ قانون برنامه و بودجه و در چارچوب نظام فنی و اجرایی کشور و به منطور استفاده بهینه از منابع و ایجاد هماهنگی در تامین فضاهای درمانی کشور ضابطه تعیین سطح زیربنای بیمارستانهای عمومی (غیر آموزشی) که ظرفیت کل آنها چقدر باشد متفاوت می باشد .این آیین نامه و استانداردها را به صورت pdf و تحت عنوان دانلود رایگان ضوابط تعیین سطح زیربنای بیمارستانها در اختیار شما عزیزان همراه قرار دادیم که در انتهای این بخش می توانید آن را دانلود کنید.
مطالب ارائه شده در این بخش شامل:
- ضوابط تعیین سطح زیربنای بیمارستانهای عمومی(۴۸ تا ۶۵ تخت کل)
- ضوابط تعیین سطح زیربنای بیمارستانهای عمومی(۶۶ تا ۱۱۰ تخت کل)
- ضوابط تعیین سطح زیربنای بیمارستانهای عمومی(۱۸۱ تا ۲۵۰ تخت کل)
- ضوابط تعیین سطح زیربنای بیمارستانهای عمومی(۲۵۱ تا ۳۵۰ تخت کل)
بیمارستانها را می شود به گروههای زیر تقسیم کرد: کوچکترین تا ۵۰ تخت ،کوچک تا ۱۵۰ تخت، استاندارد تا ۶۰۰ تخت و بیمارستانهای بزرگ بیشتر از ۶۰۰ تخت باشد. قبل از اینکه به دانلود رایگان ضوابط تعیین سطح زیربنای بیمارستانها بپردازیم . به ارائه مطالبی در زمینه استانداردهای پله و آسانسور در بیمارستانها می پردازیم.
استانداردهای پله ها در بیمارستانها:
به خاطر دلایل سلامتی، پلهها بایستی طوری طراحی شوند که در مواقع لزوم ظرفیت تمام گردش عمومی را داشته باشند البته مقررات ساختمان سازی ملی نیز بایددر نظر گرفته شوند. پلکانها باید در هر دو طرف نرده داشته باشند و بدون بر آمدگی پیشبن باشند(بدون لبه برآمده) پلههای پیچ دار (حلزونی) نمیتوانند در مقررات مربوط به پلهها گنجانده شوند.پهنای موثر عرض پلهها و پاگردها باید حداقل دارای ۵۰/۱ متر باشند واز۵۰/۲ متر تجاوز نکنند. درها نباید پهنای مفید پاگردها را اشغال ومحدود کنند و با توجه به مقررات بیمارستان، درهای رو به راهپله باید به طرف خروجی باز شوند. میتوان پلههایی با ارتفاع m m170 داشت و حداقل عمق پاگذار آن mm280 باشد. بهتر است نسبت ارتفاع/ عمق پاگذار ۳۰۰تا۱۵۰ میلی متر باشد.
استانداردهای آسانسورها در بیمارستانها:
آسانسورها انسانها، دارو ها، ملحفهها و تختهای بیمارستانی را بین طبقات جابجا میکنند و به خاطر مسائل بهداشتی و زیبایی بهتر است آسانسورهای جداگانهای را برای هر کدام این اهداف در نظر گرفت. در ساختمانهایی که مراقبت، معاینه و درمان در طبقات بالایی انجام میگیرند حداقل دو آسانسور برای انتقال تخت لازم است. اتاقک آسانسور باید به اندازهای باشد که جا برای یک تخت ودو همراه وجود داشته باشد. سطوح داخلی کابین باید صاف، قابل شستشو و به راحتی قابل ضد عفونی باشد. کف آن نباید سر باشد چاه آسانسور باید ضد آتش باشد. برای هر صد تخت یک آسانسور چند منظوره باید تعبیه شود و تعداد این آسانسورها در بیمارستانهای کوچکتر حداقل دو دستگاه باید باشد، بعلاوه حداقل بایستی دو آسانسور کوچکتر برای تجهیزات قابل حمل، کارکنان وملاقات کنندگان وجود داشته باشد:
ابعاد دقیق چاه آسانسور: m 50/1 × ۲۵/۱
ضوابط تعیین سطح زیربنای بیمارستانها دانلود