مطالب ارائه شده در این بخش از وب سایت سازه مربوط به طرح مرمت و احیاء یکی از بناهای قدیمی شهر کرمان بنام گنبد مشتاقیه است. که به صورت پاورپوینت و با عنوان پروژه مرمت گنبد مشتاقیه کرمان تقدیم حضور شما عزیزان همراه شده است. لازم به ذکر است پاورپوینت پیش رو در ۱۱۶ اسلاید گرداوری شده است. که فهرست مطالب پاورپوینت مرمت گنبد مشتاقیه کرمان ارائه شده به شرح زیر می باشد.
طرح مرمت و احیاء گنبد مشتاقیه کرمان
گنبد مشتاقیه که به سه گنبدان نیز شهرت دارد، از آثار دوران قاجار در شهر کرمان است که در گذشته در جوار قبرستان کهنه و خارج از حصار شهر قرار داشتهاست. این محوطه ابتدا مزار میرزاحسینخان جد اعلای سادات معروف به میرحسینی راینی بودهاست. مشتاق در سال ۱۲۰۶هجری قمری به جرم آنکه قرآن را با نوای سهتار میخواند، سنگسار شد و پیکر او را در کنار مقبره میرزا حسین خان دفن کردند که اینک این مزار معروف به مشتاقیه است. سه گنبد در سال ۱۲۶۰ قمری بر روی قبور مشتاق علی شاه، شیخ اسماعیل و کوثر همدانی (کوثر علی شاه) بنا گردید.
تحلیل معماری گنبد مشتاقیه
همچنین جالب است بدانید که مقبره ی شمالی که مقبره ی مشتاق علی شاه باشد تزئینات داخلی بسیار جالبی دارد و به همراه منبری ارزنده از زمان قاجار در آن باقی مانده است و همچنین حیاطی دارد که حوضی زیبا و درختانی پرشمار فضای خاصی از آن را نیز به وجود می آورد، آرامگاه مشتاقیه در سال ۱۳۴۵ به شماره ی ۵۲۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. آثار تزئینی مجموعه مشتاقیه که در قرن اخیر ساخته شدهاست شامل کاشیکاری، نقاشی، گچبری، آثار تزیینی مجموعهی مشتاقیه که در قرن اخیر ساخته شده و شامل کاشیکاری، نقاشی، گچبری، کاربندی و مقرنس است. آرامگاه مشتاقیه علاوه بر این مقابر، مسجد و رواق نیز دارد به علاوه این که دو اتاق در این آرامگاه ساخته شده که محل دفن بسیاری از بزرگان است.
فهرست مطالب پاورپوینت مرمت گنبد مشتاقیه کرمان :
شناخت ایران
- تنوع آب وهوایی
- ناهمواری ها
- اقلیم ایران
شناخت استان کرمان
- شناخت جغرافیاییی استان
- سیر استقرار
- توپوگرافی دشت استان کرمان
- درجه حرارت و دمای شهر کرمان
- آب کرمان
- پوشش گیاهی
- موقعیت جغرافیایی
- موقعیت سیاسی نظامی
- موقعیت بازرگانی تجاری
- رشته کوه های استان
- رودخانه های استان
- سیمای سنتی شهر کرمان
- تاریخچه استان کرمان
- مطالعات تاریخی
- کرمان قبل اسلام
- کرمان بعد اسلام
- شناخت دروازه های کرمان
- شناخت مکانهای تاریخی
- تاریخچه زرتشتیان
- شناخت محله مسکونی در کرمان
- بازار و بافت شهری
- هویت شهر سنتی کرمان
- سیر تحول بافت شهری
- معرفی بافت
- معرفی سلول بنیادی
- تحلیل بافت تعیین حریم
- شناخت بنای شاخص
- شناخت تاریخی بنا
- شرحی بر تاریخ بنا
- سرگذشت مشتاق علیشاه
اصول و مبانی معماری قاجاریه
- ویژگی معماری قاجاریه
- تزئینات قاجاریه
- علت ساخت بنا
- بنیان گذار و وجه تسمیه
- آغا محمد خان و کرمانیان
- مفهوم علیشاه
- شناخت معماری
معرفی بنا
- معرفی فضاها
- سر در بنا
- شناخت کالبدی
- اشنایی با گنبدها
- اشنایی با قوس های بنا
- مصالح به کار رفته در بنا
- تزئینات بنا
- کفسازی
- خطر کنونی که بنا را تهدید می کند
- تاریخچه مرمت در ایران
- پیشنهادات مرمتی
- جداول آسیب شناسی
- پیشنهادات حفاظتی
طرح احیا
گنبد مشتاقیه که به سه گنبدان نیز معروف است، از آثار دوران قاجار در شهر کرمان بشمار می آید. در واقع هر کدام از این گنبدها مربوط به یک مقبره می باشد. دو گنبد با تزیین کاشیکاری که یکی متعلق به مقبرهی مشتاق علیشاه و دیگری متعلق به مقبرهی کوثر علیشاه همدانی است. گنبد آجری در این آرامگاه نیز متعلق به شیخ اسماعیل هراتی است. البته کاشیکاریهای دو گنبد مذکور از ابتدای ساخت آرامگاه وجود نداشتهاند و در دورههای بعد نصب شدهاند، ولی گنبد آجری از ابتدای ساخت در زمان قاجاریه به همین شکل بوده است…..
کاملترین پاورپوینت مرمت گنبد مشتاقیه
در پاورپوینت پیش رو به طور کامل به تحلیل معماری این همراه با شناخت و معرفی بنا و طرح احیاء آن در ۱۱۶ اسلاید گرداوری شده است. که با دانلود این پاورپوینت مجموعه این اطلاعات را به صورت کامل در اختیار خواهید داشت که می توان از آن به عنوان منبع مطالعاتی کامل در زمینه مطاله این بنای قدیمی استفاده کنید و همچنین به عنوان پروژه دانشجویی در زمینه طرح مرمت ابنیه نیز مورد استفاده قرار داد.
پروژه مرمت گنبد مشتاقیه کرمان دانلود
موضوعات مشابه با این بخش:
پاورپوینت معماری باغ گلشن و باغ شاهزاده ماهان کرمان
تحلیل خانه معتضدالدوله وزيري کرمانشاه + اتوکد
پاورپوینت مرمت خانه اسدی قزوین با پلان
مرمت مسجد جامع سراب (پاورپوینت+ پلان)
پروژه مرمت خانه باغ چهار برج توس (پاورپوینت + پلان)